Biografi

Hvid Sjokolade
De blev dannet i 1993 af Mesta Lasse (Lasse Lindholm Nielsen), Onkel Tom (Tommy Bredsted) og DJ Nage (Niels Henrik Gerts). Hvid Sjokolade betyder, at de er hvide i en ellers mørkere kultur (hip hoppen!).

1993 var også året, hvor en idiot stak en anden ned på Hovedbanegården, og pressen kaldte det et hip hop mord, fordi han havde kasket på. Det eneste positive var, at hip hoppere ikke er dumme, så de sagde nej tak, dannede foreningen Stop Volden, og udgav EP’en: Det Holder!, et posecut, der tog afstand fra vold og bl.a. præsenterede Hvid Sjokolade, Per Vers, Humleridderne og Den Gale Pose.

Sidst på året spillede Hvid Sjokolade deres første job i København – Pulejam i Den Grå Hal – hvor de blev fremhævet som det vildeste. Noget med en pige, der delte hvid chokolade ud fra kavalergangen, noget med at vride våde pigetrusser ud over deres ansigter og blege bare maver, og en hel masse sjov og politisk rap, der fik salen til at gå amok.

De næste par år spillede Hvid Sjokolade rundt omkring. De arrangerede også selv jams i Næstved, vandt beefbattles mod andre og havde nogle demotracks på gaden – numre med titler som: Mandens Bedste Ven, Honey Spred De Stænger, og andet. Dengang var demonumre noget, som man indspillede på 4-spors-båndoptagere, sendte til hinanden i undergrunden, skodkopier på kasettebånd – og derfor tæt på umulige at opdrive i dag! Okay det besluttede Hvid Sjokolade at lave om på -

Sovs Fra Syden var den første selvfinansierede hip hop udgivelse herhjemme. 8 numre, indspillet i studie, udgivet på MC med cover. Men kun i 100 eksemplarer!!! De blev revet væk og kopieret for sindssygt! Jeg hørte en 3.gangskopi i militæret og var NØDT til at tage en kopi af den! ;)

Hvid Sjokolades udgivelse blev Ugens Uundgåelige på P3, og fik Roskilde Festival til at hyre Hvid Sjokolade. De sendte også båndet til Spot, der så bad dem spille på Midtfyns Festival! Humleridderne inviterede Hvid Sjokolade med på turné og alle kendte dem! Se private billeder og optagelser i de andre sektioner.

Så tog Mesta Lasse, Onkel Tom og deres ven Carsten Bentzen til Jamaica.
Da de kom hjem igen, ville alle pladeselskaber skrive kontrakt med Hvid Sjokolade. De havde lavet nummeret Det’ En Sjokoting til compilationen De Grimme Ællinger, og de valgte selskabet Scandinavian Records til at udgive sig. I efteråret 1996 kom det anmelderroste album Så’n Er Vi, der i dag er en hip hop klassiker. Det modtog en masse priser.

Næste år lavede de nummeret Sjokoladeland T/R til Børneradio, en version af Pikken I Hånden med Danmarks Radios Underholdningsorkester, gæstede Takt Og Tones debutplade, turnerede landet massivt og udgav deres andet album Levende Poeters Klub, en efterfølger, der efter sigende cementerede Hvid Sjokolades position som toppen og cremen af dansk hip hop. Det vidste vi andre allerede, at de var.

Efter en gæsteoptræden på Klart Dér!’s debutalbum - som desuden er produceret af Nage - besluttede Hvid Sjokolade at holde en pause. Hvad der herefter skete, ved kun Hvid Sjokolade. I hvert fald var der kun Onkel Tom og DJ Nage tilbage i gruppen, da de vendte tilbage på scenen med det tredje og længe ventede udspil Munden Fuld... i 2001.

Jeg ved, at Onkel T dukkede op i en hovedrolle i spillefilmen SlimSlamSlum og uddannede sig til manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole. Han skrev bl.a. den roste afgangsfilm Bokseren. Mesta Lasse producerede den danske R&B-sangerinde Karens debutalbum og tog job som A&R-manager på SonyBMG. DJ Nage byggede studiet The Planet, som han er tekniker og producer i, bl.a. har Per Vers indspillet sit album Vers 1.0. her. Tom og Nage lavede pladeselskabet Vognmandsfirmaet Menneskelyd og startede et samarbejde med Playground Music.

Munden Fuld... er et eksperimenterende Hvid Sjokolade album. Nogle vil måske sige ”søgende”, for den røde tråd kan være svær at finde, da numrene rummer alt fra uendelig glæde til moraler og desperation. Hvid Sjokolades numre har altid varieret, men på dette tredje album, går de helt til ydergrænserne - måske en slags ny Så’n Er Vi, hvor Onkel Tom og Nage virkelige vil slå fast, at Hvid Sjokolade har forandret sig.

Nogle havde svært ved at godtage Hvid Sjokolade som en duo, men de blev sat på plads i næste udspil. Hvid Sjokolades fjerde album Mon Ik’..! ramte gaden i 2004. Et samlet anmeldekorps sloges nærmest om at dele flest stjerner ud til Onkel Tom og Nage, og roste albummet til skyerne.Det’ En Sjokoting og Kronisk Fastelavn-musikvideoerne blev udgivet på DVD-opsamlingen Danske Videoer Dér. Nogle Hvid Sjokolade tekster udgives i henholdsvis raptekstsamlingen Poesi Dér og antologien Fem Års Litteratur. De laver et track med MC Andersen. Gæster Looney Teknix og Experterne. Og der dukker en FANSIDE op!!! Sjokofan.dk! Yeah! What!

I løbet af 2005 har Hvid Sjokolade samarbejdet med Baggårdteatret og Odense Teater om en forestilling, der hedder Kampen Om DK! Den handler om, at ord er magt, og Tommy har skrevet manuskriptet 100% på vers. Al lyd og musik til stykket er af DJ Nage og på rollelisten findes bl.a. UFO, Little Tasja og Steen Rock! Læs mere om det her.

Se også
Biografi på gaffa.dk
Biografi på danskrap.dk
Biografi på hvidsjokolade.dk